Overig Nieuws/Overige Media

5-11-2021

“Molly, My Dear” is enorm goed ontvangen; nationaal én internationaal! Airplay van Brazilië tot België, van Amerika tot Australië, waar Molly zelfs op nr. 1 van Banks Radio terecht kwam.

In 3 weken tijd is “Molly, My Dear” op meer dan 40 radiostations te horen geweest, waaronder op Arrow Classic Rock. Wat vinden we dit weer te gek!!

23-9-2021

Bijna 2 maanden na de release van “Smoke on the Horizon (We Only Know Everything)”, zijn we overdonderd door de ontvangst van deze single.

Internationale AirPlay van Australië tot Engeland, nationale AirPlay op onze eigen favoriete stations als Arrow Classic Rock en KINK.

Een mooie 11e plaats in de IndieXL top 40-chart, een 1e plek bij Radio Benelux België én voor een hele week prominent Streamsonic’s Highlight op pinguinradio.com met onze Live Video “Symphony of Superficiality”, n.a.v het succes van “Smoke on the Horizon” op Pinguin Radio. Dat noemen we overdonderend!

6-8-2021

Onlangs plaatste Harry Radstake van Bluestown Music/Arrow Classic Rock een interview met de frontmannen van Box of Kings.

24-7-2021

Vandaag was de release van onze nieuwe single “Smoke On The Horizon”. Een andere sound, meer harmonieën én we spreken ons uit in de tekst. Na het (inter)nationale succes van “Avalon” zijn we heel benieuwd wat deze track gaat doen!

Artwork: Cortés

7-7-2021

Twee maanden na de release van “Avalon” kunnen we wel vaststellen dat onze dame het bijzonder goed gedaan heeft en nog doet, vooral internationaal. Zo is zij op nr. 2 gekomen in de Top 10 van “Sweet Sunday Sounds” (Australië) en bereikte zij in de Bootleg Top 10 van Radio Benelux (België) zelfs nr. 1!

18-6-2021

Vorige week ontvingen we van Henk Zielman (http://www.recordart.nl/) een LP Award voor onze EP’s en dat vinden we hartstikke tof! Na democratisch overleg kon Willem deze mee naar huis nemen.

Daarnaast zijn we weer aan het repeteren!!! Eindelijk geen Skype gedoe of apart de studio in. Gewoon, lekker samen knallen en gas er op. De boekingen komen ook weer voorzichtig binnen en we kunnen niet wachten jullie weer “Live” te zien!!

10-5-2021

Enthousiaste ontvangst na release (7 mei) eerste single: “Avalon”!

7 Mei: Interview met gitarist Jeroen én aankondiging dat “Avalon” Powersong van de week wordt! Box of Kings – Avalon , Powersong week 19 ! – Hoex Radio

9 Mei: “Avalon” te horen op HOME – Blues@ (blues-at.co.uk) en op KCOR Home Page (kconlineradio.com)

Op 10 mei is “Avalon” te horen op “One way Out” @Rock Radio UK, op 11 mei op “On Top of the Blues @40UP en op 12 mei via Bluestown op Arrow Classic Rock.

En dat is pas het begin van haar reis…

17-4-2021

Release datum gloednieuwe single wordt 7 mei!!!

Foto’s Rutger, Chris en Willem: Ralf de Werd
Foto Jeroen: Francois de Jonge

02-03-2021

Wat een airplay van onze eerste twee EP’s! Inmiddels zijn we in NL op veel stations (Arrow Classic Rock/Bluestown, 40UP, Hoex Radio e.v.a. ) te horen geweest.

Tot onze grote verrassing is er ook veel belangstelling in de UK, Denemarken en de VS (o.a. Rock Radio UK, Mark Skin Radio, KCOR) en zelfs Australië (Banks Radio Australia, Sunday Sweet Sounds) is bereikt! Echt te gek!!

30-10-2020

Veel airplay in de eerste week na de release van onze Live EP!

Zo waren we te horen bij 40UP Radio/On Top Of Blues, RTV Focus/Bluesworld, Dutch Blues Radio én, voor de eerste keer internationaal, bij Kansas City Online Radio/Livingroom Blues.

25-02-2020

Coming Soon….

22-12-2019

Maar liefst 3 (!!!) nominaties voor een 3voor12 Gelderland Award:

  • Beste Nieuwkomer
  • Beste Release (EP “Symphony of Superficiality”)
  • Beste Live-optreden (LoburgLive Wageningen)
Box of Kings 3x genomineerd.

Box of Kings – Beste nieuwkomer, beste release & beste liveshow

Maar liefst drie nominaties. Schrijven dat het publiek Box Of Kings gevonden heeft is dan ook een understatement. Zelf merken ze dat ook tijdens de shows. “Overal waar we tot nu toe hebben gespeeld, hebben we het publiek voor ons weten te winnen. Dat men niet alleen eventjes klapt en weer aan het bier gaat, maar dat mensen naar ons toekomen om te zeggen dat ze het geweldig vonden en het gevoel hadden dat ze die avond onderdeel uitmaakten van iets bijzonders. Voor ons geldt dat er geen grotere kick bestaat dan de interactie met het publiek tijdens een show.”

Tijdens shows wordt ook alles uit de kast gehaald om het publiek enthousiast te maken. Hoe ze dat doen? “Onder andere door goed gebruik te maken van dynamiek in onze nummers. We gaan van kneiterhard naar fluisterstil in hetzelfde nummer. Zo dwingen we aandacht af en krijgt het publiek niet 1 op 1 dezelfde versie van een track te horen zoals ze die van de ep al kennen.”

Dat de band zoveel succes heeft weten te boeken in 2019 zorgt voor extra ambities voor het komende jaar. “Oorspronkelijk was ons plan om ook 2020 als bouwjaar te beschouwen, om mensen rustig aan bekend te laten worden met Box of Kings en lekker veel meters te maken. Maar gezien het succes in 2019, moeten we misschien met een schuin oog op ons meer ambitieuze lijstje gaan kijken.”

En dus gaat de band keihard door: er worden geen beloftes gedaan, maar waarschijnlijk kunnen we in 2020 alweer nieuwe releases verwachten. “Het is de bedoeling om in 2020 met een live-ep te komen. Die willen we graag rond maart 2020 uitbrengen, om vervolgens eind 2020 met ons eerste volledige album op de proppen te komen. Maar ook hier nemen we de tijd. Je kunt een plaat tenslotte maar één keer uitbrengen, dus kun je er maar beter voor zorgen dat je het pas de wereld in brengt als je er écht tevreden over bent!”

13-12-2019

Interview Chris Hordijk in de Gelderlander:

Foto: Elly Molenaar

https://www.gelderlander.nl/wageningen/voice-finalist-chris-hordijk-volgt-vanaf-nu-alleen-nog-maar-zijn-hart~a772a77b/

31-05-2019

Foto’s Box of Kings tijdens Breda Jazz Festival:

Foto: BN de Stem, Simone Spee
https://www.bndestem.nl/dossier-breda-jazz-festival/breda-jazz-festival-in-15-foto-s~a99e34de/

https://www.instagram.com/boxofkings/

https://www.facebook.com/BOXOFKINGS/
https://www.facebook.com/BOXOFKINGS/