Overig Nieuws/Overige Media

5 Mei Bevrijdingsfestival Wageningen
Foto: Jan Snel
Op nr. 22 van de Top 40 meest gedraaide albums van de IBBA (januari ’23)!
20-01-2023 We waren maar liefst 2 uur te gast bij Radio Veronica en trapten af met ‘Smoke on the Horizon (We Only Know Everything)’. Wat een te gekke avond was dat!

13-01-2023

‘FAKE WITH GRACE’ GEWELDIG ONTVANGEN!

Wat een fantastische reacties op ons eerste album! Mooie recensies (zie onderaan), bijna dagelijks ergens op de radio (Arrow Classic Rock, Rock Radio UK en vele anderen), genomineerd voor ‘Album van het Jaar’ op Hoex Radio en deze week een nr. 1 positie op VALLEY FM 89.5/ Banks Radio Australia!! We konden dit jaar niet beter beginnen.

Uit de recensies:

Tony Corner (Rock Radio UK): Fantastic band, fantastic album!

Bluestown Music: De lekkere rock van Box of Kings steunt op prima composities met een heldere kop, middenrif en staart, (meerstemmige) vocalen en strakke arrangementen.

Alternative FM: Eigenlijk is Box of Kings van alle markten thuis. Als er toch vergelijkingsmateriaal is, moet je denken aan de illustere The Black Crowes.

Concert Monkey: Box of Kings is een band die we zeker in het oog moeten houden.

IndieXL/ Conjo Vergeer: Moddervet nieuw album!

Foto: Francois de Jonge


15-12-2022

Na een geweldige ontvangst van ons album op meerdere radiostations verscheen vandaag de eerste recensie over ‘Fake With Grace’, en wat voor één!

‘Fake With Grace’, het debuutalbum van de Nederlandse band Box Of Kings, is een uitstekend album, dat ik elke muziekliefhebber kan aanraden. Dit album zal zeker heel wat deuren openen voor dit duo. De toekomst van Box Of Kings ziet er na dit album rooskleurig uit. Box Of Kings is een band die we zeker in het oog moeten houden’. (8/10) 

Een hele mooie 8 dus! Lees hier de volledige recensie:

http://www.concertmonkey.be/albumreviews/box-kings-fake-grace?fbclid=IwAR03bLheb5c4gmL0nZLdwAQdryMU-FqrZY90SEJBOy8bauXporWnhTZnE_8

02-12-2022

Vandaag is de release van ons eerste volledige album “Fake With Grace”!

“We hebben de afgelopen tijd veel plezier en energie gestopt in het maken van dit album en konden er onze gedachten en onze emoties in kwijt. We zijn ongelofelijk trots op het eindresultaat en kunnen niet wachten om het aan iedereen te laten horen.”

Artwork: Cortés

28-11-2022

We kunnen eindelijk gaan aftellen: vrijdag 2 december verschijnt ons eerste album!

1-5-2022

Na zijn enorme succes in Waylon’s programma “Better Than Ever” kan onze zanger Chris deze week weer meerdere keren laten zien én horen dat hij “Better Than Ever” is. Donderdag 5-5 mei is hij te zien op NPO2 en op Omroep Gelderland in de “Muzikale Tour van de Vrijheid” en live tijdens het concert met Box of Kings op het Bevrijdingsfestival Gelderland.

Chris Hordijk @Astrant Ede. Foto: Ralf de Werd.

16-12-2021

Op 14 december waren Chris en Jeroen te gast bij Tonio Aa’s Bluesworld op RTV Focus Zwolle. Zij werden uitgebreid geïnterviewd en speelden 4 nummers live & akoestisch. Dit lekkere uur radio is hier terug te luisteren:

Interview met Chris en Jeroen. Inclusief Odd One Out, Smoke on the Horizon, Crime of the Century en Molly, My Dear live & akoestisch.

5-11-2021

“Molly, My Dear” is enorm goed ontvangen; nationaal én internationaal! Airplay van Brazilië tot Denemarken, van Amerika tot Australië, waar Molly zelfs op nr. 1 van Banks Radio terecht kwam. Daarnaast wist onze Molly enige weken de nr. 1 positie op Radio Benelux België vast te houden.

In 3 weken tijd is “Molly, My Dear” op meer dan 40 radiostations te horen geweest, waaronder op Arrow Classic Rock. Wat vinden we dit weer te gek!!

23-9-2021

Bijna 2 maanden na de release van “Smoke on the Horizon (We Only Know Everything)”, zijn we overdonderd door de ontvangst van deze single.

Internationale AirPlay van Australië tot Engeland, nationale AirPlay op onze eigen favoriete stations als Arrow Classic Rock en KINK.

Een mooie 11e plaats in de IndieXL top 40-chart, een 1e plek bij Radio Benelux België én voor een hele week prominent Streamsonic’s Highlight op pinguinradio.com met onze Live Video “Symphony of Superficiality”, n.a.v het succes van “Smoke on the Horizon” op Pinguin Radio. Dat noemen we overdonderend!

6-8-2021

Onlangs plaatste Harry Radstake van Bluestown Music/Arrow Classic Rock een interview met de frontmannen van Box of Kings.

24-7-2021

Vandaag was de release van onze nieuwe single “Smoke On The Horizon”. Een andere sound, meer harmonieën én we spreken ons uit in de tekst. Na het (inter)nationale succes van “Avalon” zijn we heel benieuwd wat deze track gaat doen!

Artwork: Cortés

7-7-2021

Twee maanden na de release van “Avalon” kunnen we wel vaststellen dat onze dame het bijzonder goed gedaan heeft en nog doet, vooral internationaal. Zo is zij op nr. 2 gekomen in de Top 10 van “Sweet Sunday Sounds” (Australië) en bereikte zij in de Bootleg Top 10 van Radio Benelux (België) zelfs nr. 1!

18-6-2021

Vorige week ontvingen we van Henk Zielman (http://www.recordart.nl/) een LP Award voor onze EP’s en dat vinden we hartstikke tof! Na democratisch overleg kon Willem deze mee naar huis nemen.

Daarnaast zijn we weer aan het repeteren!!! Eindelijk geen Skype gedoe of apart de studio in. Gewoon, lekker samen knallen en gas er op. De boekingen komen ook weer voorzichtig binnen en we kunnen niet wachten jullie weer “Live” te zien!!

10-5-2021

Enthousiaste ontvangst na release (7 mei) eerste single: “Avalon”!

7 Mei: Interview met gitarist Jeroen én aankondiging dat “Avalon” Powersong van de week wordt! Box of Kings – Avalon , Powersong week 19 ! – Hoex Radio

9 Mei: “Avalon” te horen op HOME – Blues@ (blues-at.co.uk) en op KCOR Home Page (kconlineradio.com)

Op 10 mei is “Avalon” te horen op “One way Out” @Rock Radio UK, op 11 mei op “On Top of the Blues @40UP en op 12 mei via Bluestown op Arrow Classic Rock.

En dat is pas het begin van haar reis…

17-4-2021

Release datum gloednieuwe single wordt 7 mei!!!

Foto’s Rutger, Chris en Willem: Ralf de Werd
Foto Jeroen: Francois de Jonge

02-03-2021

Wat een airplay van onze eerste twee EP’s! Inmiddels zijn we in NL op veel stations (Arrow Classic Rock/Bluestown, 40UP, Hoex Radio e.v.a. ) te horen geweest.

Tot onze grote verrassing is er ook veel belangstelling in de UK, Denemarken en de VS (o.a. Rock Radio UK, Mark Skin Radio, KCOR) en zelfs Australië (Banks Radio Australia, Sunday Sweet Sounds) is bereikt! Echt te gek!!

30-10-2020

Veel airplay in de eerste week na de release van onze Live EP!

Zo waren we te horen bij 40UP Radio/On Top Of Blues, RTV Focus/Bluesworld, Dutch Blues Radio én, voor de eerste keer internationaal, bij Kansas City Online Radio/Livingroom Blues.

25-02-2020

Coming Soon….

22-12-2019

Maar liefst 3 (!!!) nominaties voor een 3voor12 Gelderland Award:

  • Beste Nieuwkomer
  • Beste Release (EP “Symphony of Superficiality”)
  • Beste Live-optreden (LoburgLive Wageningen)
Box of Kings 3x genomineerd.

Box of Kings – Beste nieuwkomer, beste release & beste liveshow

Maar liefst drie nominaties. Schrijven dat het publiek Box Of Kings gevonden heeft is dan ook een understatement. Zelf merken ze dat ook tijdens de shows. “Overal waar we tot nu toe hebben gespeeld, hebben we het publiek voor ons weten te winnen. Dat men niet alleen eventjes klapt en weer aan het bier gaat, maar dat mensen naar ons toekomen om te zeggen dat ze het geweldig vonden en het gevoel hadden dat ze die avond onderdeel uitmaakten van iets bijzonders. Voor ons geldt dat er geen grotere kick bestaat dan de interactie met het publiek tijdens een show.”

Tijdens shows wordt ook alles uit de kast gehaald om het publiek enthousiast te maken. Hoe ze dat doen? “Onder andere door goed gebruik te maken van dynamiek in onze nummers. We gaan van kneiterhard naar fluisterstil in hetzelfde nummer. Zo dwingen we aandacht af en krijgt het publiek niet 1 op 1 dezelfde versie van een track te horen zoals ze die van de ep al kennen.”

Dat de band zoveel succes heeft weten te boeken in 2019 zorgt voor extra ambities voor het komende jaar. “Oorspronkelijk was ons plan om ook 2020 als bouwjaar te beschouwen, om mensen rustig aan bekend te laten worden met Box of Kings en lekker veel meters te maken. Maar gezien het succes in 2019, moeten we misschien met een schuin oog op ons meer ambitieuze lijstje gaan kijken.”

En dus gaat de band keihard door: er worden geen beloftes gedaan, maar waarschijnlijk kunnen we in 2020 alweer nieuwe releases verwachten. “Het is de bedoeling om in 2020 met een live-ep te komen. Die willen we graag rond maart 2020 uitbrengen, om vervolgens eind 2020 met ons eerste volledige album op de proppen te komen. Maar ook hier nemen we de tijd. Je kunt een plaat tenslotte maar één keer uitbrengen, dus kun je er maar beter voor zorgen dat je het pas de wereld in brengt als je er écht tevreden over bent!”

13-12-2019

Interview Chris Hordijk in de Gelderlander:

Foto: Elly Molenaar

https://www.gelderlander.nl/wageningen/voice-finalist-chris-hordijk-volgt-vanaf-nu-alleen-nog-maar-zijn-hart~a772a77b/

31-05-2019

Foto’s Box of Kings tijdens Breda Jazz Festival:

Foto: BN de Stem, Simone Spee
https://www.bndestem.nl/dossier-breda-jazz-festival/breda-jazz-festival-in-15-foto-s~a99e34de/

https://www.instagram.com/boxofkings/

https://www.facebook.com/BOXOFKINGS/
https://www.facebook.com/BOXOFKINGS/