Overig Nieuws/Overige Media

“Two Timin’ Woman” Live Video, 10-6-2020
Box of Kings “In The Spotlight” op BoxMusic.nl.
Lees alles over het ontstaan en de werkwijze van Box of Kings.
“Symphony of Superficiality” Live Video, 27-2-2020

25-02-2020

Coming Soon….

22-12-2019

Maar liefst 3 (!!!) nominaties voor een 3voor12 Gelderland Award:

  • Beste Nieuwkomer
  • Beste Release (EP “Symphony of Superficiality”)
  • Beste Live-optreden (LoburgLive Wageningen)
Box of Kings 3x genomineerd.

Box of Kings – Beste nieuwkomer, beste release & beste liveshow

Maar liefst drie nominaties. Schrijven dat het publiek Box Of Kings gevonden heeft is dan ook een understatement. Zelf merken ze dat ook tijdens de shows. “Overal waar we tot nu toe hebben gespeeld, hebben we het publiek voor ons weten te winnen. Dat men niet alleen eventjes klapt en weer aan het bier gaat, maar dat mensen naar ons toekomen om te zeggen dat ze het geweldig vonden en het gevoel hadden dat ze die avond onderdeel uitmaakten van iets bijzonders. Voor ons geldt dat er geen grotere kick bestaat dan de interactie met het publiek tijdens een show.”

Tijdens shows wordt ook alles uit de kast gehaald om het publiek enthousiast te maken. Hoe ze dat doen? “Onder andere door goed gebruik te maken van dynamiek in onze nummers. We gaan van kneiterhard naar fluisterstil in hetzelfde nummer. Zo dwingen we aandacht af en krijgt het publiek niet 1 op 1 dezelfde versie van een track te horen zoals ze die van de ep al kennen.”

Dat de band zoveel succes heeft weten te boeken in 2019 zorgt voor extra ambities voor het komende jaar. “Oorspronkelijk was ons plan om ook 2020 als bouwjaar te beschouwen, om mensen rustig aan bekend te laten worden met Box of Kings en lekker veel meters te maken. Maar gezien het succes in 2019, moeten we misschien met een schuin oog op ons meer ambitieuze lijstje gaan kijken.”

En dus gaat de band keihard door: er worden geen beloftes gedaan, maar waarschijnlijk kunnen we in 2020 alweer nieuwe releases verwachten. “Het is de bedoeling om in 2020 met een live-ep te komen. Die willen we graag rond maart 2020 uitbrengen, om vervolgens eind 2020 met ons eerste volledige album op de proppen te komen. Maar ook hier nemen we de tijd. Je kunt een plaat tenslotte maar één keer uitbrengen, dus kun je er maar beter voor zorgen dat je het pas de wereld in brengt als je er écht tevreden over bent!”

13-12-2019

Interview Chris Hordijk in de Gelderlander:

Foto: Elly Molenaar

https://www.gelderlander.nl/wageningen/voice-finalist-chris-hordijk-volgt-vanaf-nu-alleen-nog-maar-zijn-hart~a772a77b/

31-05-2019

Foto’s Box of Kings tijdens Breda Jazz Festival:

Foto: BN de Stem, Simone Spee
https://www.bndestem.nl/dossier-breda-jazz-festival/breda-jazz-festival-in-15-foto-s~a99e34de/

https://www.instagram.com/boxofkings/

https://www.facebook.com/BOXOFKINGS/
https://www.facebook.com/BOXOFKINGS/